Aktualno
Doma in po svetu
Ostale objave - Aktualno
  • (POGLED) Epidemija žaljivih tvitov

  • Na Koroškem ena nova potrjena okužba, skupaj je v regiji okuženih 40 oseb

    V ponedeljek sta bila v Sloveniji opravljena 1202 nova testa na novi koronavirus, ugotovili pa so 35 novih okužb. Skupaj je tako število potrjenih okužb 1055 ob izvedenih 29.455 testih. Hospitaliziranih je bilo 111 ljudi, od tega 31 na intenzivni negi. Umrlo je šest ljudi, s čimer se je število žrtev covida-19 povzpelo na 36. Na Koroškem so v ponedeljek zabeležili eno novo okužbo, in sicer v Ribnici na Pohorju.

  • Le nekaj družin k sebi vzelo sorodnike iz domov za starejše

    V zadnjih dnevih je le nekaj družin k sebi vzelo svojce iz domov za starejše. Po podatkih ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janeza Ciglerja Kralja je bilo takih primerov manj kot deset. Starejši se namreč ne bodo mogli vrniti v domove do konca epidemije koronavirusa, saj gre za najranljivejšo starostno skupino.

  • Koronavirus: Kitajska prvič brez novih smrtnih žrtev

    Na Kitajskem v zadnjih 24 urah niso zabeležili nobene smrtne žrtve zaradi virusa covid-19, prvič od januarja, ko so začeli objavljati podatke o umrlih in okuženih z novim koronavirusom. Potrdili so še 32 okužb, vse med njimi so uvožene iz tujine, ter 30 okuženih brez simptomov, je sporočila kitajska državna komisija za zdravje.