Aktualno
Doma in po svetu
Ostale objave - Aktualno
 • Med gorskimi kolesarji je še posebej zaželena vožnja po ozkih poteh v naravnem okolju.

  Zakaj na Koroškem cveti gorskokolesarski turizem? 

  Koroška ne le da krepi možnosti kolesarjenja po kolesarskih poteh v dolinah, v porastu je tudi gorskokolesarski turizem. Ponudniki nastanitev in organizatorji tur beležijo porast obiska, dodatno spodbudo je ponudnikom dala soorganizacija lanske tekme svetovne serije enduro. Ob tem kot eno najpomembnejših prvin dela izpostavljajo povezovanje. 

 • Kopališče v Mežici

  Skok v preteklost: Je bilo mežiško kopališče res lepše od ravenskega? 

  Junij, 1962: V toplih dneh menda ni bilo kopališča, v katerem ne bi bilo polno kopalcev. Ker marsikje kopališč primanjkuje, so si prebivalci te ali one vasice uredili kopališče po svoje, tako, kot so si ga glede na možnosti pač lahko. 

 • Predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč.

  (FOTO in VIDEO) Čebelarji preplavili Ravne, bilo je kot v panju

  Na praznovanju 17. čebelarskega praznika in drugega svetovnega dneva čebel na Ravnah na Koroškem je bilo danes kot v panju. Zbralo se je več tisoč ljudi in več kot 200 čebelarskih društev. Koroško sta obiskala tudi kmetijska ministrica Aleksandra Pivec in predsednik DZ Dejan Židan. 

 • Slavica Veselinović

  Korošica v Milanu: V prestolnici mode se je potrebno ves čas dokazovati

  Dravograjčanka Slavica Veselinović po študiju grafične in interaktivne komunikacije na Univerzi v Ljubljani je razpeta med Slovenijo, Italijo in Nemčijo.