Oglasno sporočilo
7.10.2019

26. mednarodni festival kreativnosti Zlati boben v znamenju sprememb, filozofskih misli in ekstravagance

26. mednarodni festival kreativnosti Zlati boben v znamenju sprememb, filozofskih misli in ekstravagance
Žiga Intihar
Aktualno

26. mednarodni festival kreativnosti Zlati boben bo pod sloganom Kreativnost poganja spremembe (Creativity 4 Change), s katerim pozornost usmerja k oglaševanju za boljši jutri, letos potekal med 17. in 18. oktobrom v portoroškem Hotelu Slovenija. Osrednji govornik bo eden izmed najbolj cenjenih filozofov zgodnjega 21. stoletja Slavoj Žižek, pridružilo pa se mu bo še nekaj manj kot 40 govorcev, ki bodo s svojimi vsebinami v govorih, diskusijah in delavnicah opolnomočili kreativno razmišljanje in osvetljevali pozitivne spremembe. Med njimi bo tudi multitalentirana drag umetnica in didžejka iz ZDA Lady Bunny.

Zlati boben tokrat med drugim z dodatkom lekcij in anekdot iz filmskega sveta ter drag glamurjem

Obiskovalci festivala bodo lahko prisluhnili ne samo cenjenim strokovnjakom s področja oglaševanja, ampak širše kreativnosti, med drugim tudi iz filmske industrije in drag skupnosti. O svojih izkušnjah s filmom, glasbenimi videi in oglaševalsko industrijo, začinjenimi z anekdotami o delu z velikimi imeni, bo spregovoril na filmskem festivalu Sundance nagrajeni poljski režiser Michał Marczak. V svoji karieri je sodeloval z blagovnimi znamkami kot so Sprite, Ikea, Johnnie Walker in Coca-Cola, pa tudi z glasbeniki kot so Tom Yorke in Radiohead.

»Ljudje ne marajo sprememb. Stisniti jih je treba v kot in šele takrat se bodo počasi začeli spreminjati. Toda ko gledamo na svet okoli sebe, moramo ta tempo sprememb pospešiti. Toda težava je v tem, da se ljudje upirajo in dejansko postajajo še bolj trmasti. Mislim, da je to naš največji izziv,« dojemanje sprememb komentira poljski režiser.

Michału se bo na odru pridružil Igor Pająk, specialist za upravljanje s ključnimi kadri pri agenciji za upravljanje s talenti Match&Spark na Poljskem. Med njihovimi naročniki je več kot 45 ustvarjalcev filmov, vključno z Michałom Marczakom, z oskarjem nagrajenim ustvarjalcem filmov Lucasom Zalom, in prejemnico nagrade British Arrows Moniko Lenczewsko.

»Če spremembe razumemo kot nenehno prilagajanje pogojem, ki nas obkrožajo, potem tako čutim spremembo. Vendar spremembe bolj kot prilagajanje pogojem raje obravnavam kot pot do cilja. Cilji pa so lahko različni. Zame so spremembe nenehno prizadevanje za razvoj in iskanje novih in svežih projektov,«  pravi Igor.

image
Arhiv naročnika

Mavrično barvitost obeta pogovor na temo oglaševanja in skupnosti LGBTQiA+, ki ga bo vodil Jason Romeyko. Ali oglaševalske kampanje, ki se sklicujejo na skupnost LGBTQiA+ pomagajo ali prej škodujejo njihovim članom, bosta poleg Jasona, globalnega izvršnega kreativnega direktorja skupine Serviceplan spregovorila še Julian Weihl, glavni izvršni urednik in ustanovitelj revij Vangardist in Wingpaper ter edinstvena multitalentirana drag umetnica Lady Bunny, uspešna komičarka, didžejka, igralka, kantavtorica in ustanoviteljica Wigstocka, festivala »draga« in glasbe. Lady Bunny je zadnjih nekaj letih postala aktivna tudi v političnih vodah in se pogosto odziva na družbeno pereče problematike. Talentirana, glamurozna in nadvse duhovita Lady Bunny bo festivalu nedvomno dodala edinstven pečat ne samo na odru, ampak tudi za mešalno mizo. Svojo vstopnico si še vedno lahko zagotovite, vse informacije o festivalu pa najdete na uradni spletni strani (https://goldendrum.com/si/).

image
Arhiv naročnika