Večer
30.7.2020

Odšli po hrano in umrli. Grozljiva nesreča na Hrvaškem, ki je zahtevala življenja štirih mladih oseb

Odšli po hrano in umrli. Grozljiva nesreča na Hrvaškem, ki je zahtevala življenja štirih mladih oseb
MUP Prizorišče nesreče
Kronika

Okoli 1. ure je v bližini hrvaških Vinkovcev prišlo do hude prometne nesreče, v kateri so tragično ugasnila štiri mlada življenja. 19-letnik naj bi zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom, poroča Index.hr.

19-letni voznik je izgubil nadzor nad avtomobilom znamke Audi in trčil v družinsko hišo, so sporočili s policije.

Na prizorišče je nemudoma prihitela nujna medicinska pomoč, a brez uspeha. Na kraju nesreče so tako zaradi hudih poškodb umrli voznik in trije sopotniki. Dva sta bila stara 18, eden pa 20 let.

Do usodnega trčenja je prišlo okoli 10 metrov od ceste. "Med kanalom, preko katerega so zleteli, in hišo je osem metrov. Pred tem je vozilo drselo po polju kakih 100 metrov. Ni nam jasno, zakaj voznik ni prej reagiral," je hrvaškim medijem povedal eden izmed gasilcev. Silovito trčenje je prebudilo bližnje stanovalce, ki so tudi poklicali reševalce. V hiši sicer živi zakonski par z otrokom. Intervencija je trajala od 1. do 7. ure zjutraj, prizor pa je zgrozil pristone gasilce, poroča 24sata.

Kot so neuradno izvedeli novinarji Glasa Slavonije, se je četverica sinoči družila v lokalu, po njegovem zaprtju pa so se odločili, da se odpeljejo v sosednji kraj po burek.